Accions de voluntariat Covid - 19

COM COL·LABORAR?

XARXES DE SOLIDARITAT COMUNITÀRIA AUTOORGANITZADES 


CESSIÓ O DONACIÓ D'EQUIPS DE PROTECCIÓ INIDIVIDUAL


COL·LABORACIÓ AMB ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

La norma general per a la població és el confinament de la ciutadania. Partint d’aquesta obligació ciutadana, dins d’aquest marc hi ha unes necessitats a cobrir, especialment pel que fa a l’ajuda a col·lectius més vulnerables.

Promoure xarxes de solidaritat comunitària autoorganitzades

Per part de les comunitats de veïns, associacions de veïns...  és a dir, incentivar el bon veïnatge per tal de poder ajudar els col·lectius més vulnerables que conegueu de la proximitat més immediata. És important recordar que les accions s’han d’executar de forma sempre individual i tenint present les recomanacions de salutpública. En aquest cas ens referim a accions com poden ser ajudar a realitzar la compra, anar a la farmàcia...

Col·laboració amb entitats sense ànim de lucre

A Mataró hi ha entitats sense ànim de lucre que tenen programes de voluntariat i ofereixen recursos i serveis d'assistència a persones al llarg de tot l'any. Aquelles persones que vulguin col·laborar amb aquestes entitats es poden inscriure en el formulari que trobareu a continuació. El Punt del Voluntariat és qui posarà en contacte la ciutadania amb les entitats que tinguin demandes de col·laboració. En aquest cas, les accions de col·laboració sempre es realitzaran seguint les directrius establertes per cada entitat. 


En el cas que sigui necessari us podeu posar en contacte amb el Punt del Voluntariat a través del correu electrònic: participacio@ajmataro.cat.


Formulari d'Inscripció


Consulta el circuit de funcionament


Cessió o donació d'equips de protecció individual


L’Ajuntament, davant la mancança o limitació d’equips de protecció individual als circuits comercials, insta la ciutadania que disposi i pugui cedir o donar aquests equips, que es posi en contacte a través del correu electrònic protecciocivil@ajmataro.cat. Les demandes actuals d'equips de protecció individual amb necessitat són:

Mascareta quirúrgica


Mascareta FFP1


Mascareta FFP2


Mascareta FFP3


Guants sanitaris


Ulleres antiesquitxos


Gel desinfectant


Altres materials


Formulari de donacions d'EPis


REQUISITS PER A LA FABRICACIÓ DE MASCARETES QUIRÚRGIQUES:
Nota: Les mascaretes que es fabriquen a casa són del tipus quirúrgic i s’utilitzen per prevenir que un possible cas positiu o un confirmat pugui dispersar el virus. En cap cas ofereixen protecció davant del coronavirus.

Material a utilitzar:
- S’ha d’utilitzar teixit de cotó 100%, amb una composició de 165g/m2 i mínim 24 fils per centímetre
- El teixit ha de ser nou
- Capacitat d’aguantar altes temperatures (60ºC) en el rentat

Com s’han de produir:
- Sota estrictes mesures d’higiene (espais nets)
- Personal manipulador amb mascareta i guants
- S’han d’esterilitzar abans de la seva utilització