Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebra la campanya 'Fem Voluntariat. Vine!', arribant a la sisena edició. Enguany, el lema escollit vol posar en valor la tasca que realitzen les persones voluntàries i donar a conèixer els diferents projectes de voluntariat existents a la ciutat, perquè la ciutadania els conegui i s’animi a participar-hi.

El grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró, han preparat una programació extensa, amb una vintena d’actes de promoció i difusió dels seus projectes de voluntariat. Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme - Voluntariat, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer i Tecnocampus, que enguany s’afegeix al grup de treball per tal de promocionar el voluntariat entre els membres de la comunitat universitària.

El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, i al voltant d’aquesta data es podrà gaudir dels diferents esdeveniments programats com tallers, concerts, formació, conferències, xerrades, mostres, campanyes d’acció solidària, etc.  A partir de l’1 de desembre es donarà el tret de sortida a la campanya de promoció del voluntariat a través d’Instagram Reels i TikTok amb una senzilla coreografia personalitzada, a iniciativa de la Fundació El Maresme. El hashtag per compartir els vídeos a les xarxes socials serà #TotElQueEmDones. També es podran seguir els actes de la campanya amb #VoluntariatMataró.

La Festa del Voluntariat torna al Casal l’Aliança, el dia 1 de desembre per retre un sincer homenatge a totes les persones que posen el seu granet de sorra al llarg de l’any per fer acció voluntària. L’últim any i mig, on les mesures de restricció causades per la Covid-19 han condicionat les relacions socials, s’ha demostrat que l’acció voluntària és un camí necessari per arribar a qui més ho necessita. És per aquest motiu, que l’Ajuntament de Mataró vol agrair a les persones i entitats la seva implicació per fer de Mataró una ciutat més amable i solidària. La Festa, a banda de ser el reconeixement públic cap a les persones voluntàries de la ciutat, comptarà amb l’espectacle de circ del Circ Vermut, la projecció dels audiovisuals ‘Som les Entitats de Mataró. Coneixe’ns’ i moltes sorpreses més. És un acte obert a tothom.

Fem Voluntariat. Vine!

Consulta la programació:

Activitats de promoció del voluntariat

Diumenge 12 de desembre / 18 h
TALLER VOLUNTARIAT I MOBILITAT INTERNACIONAL

Diumenge 12 de desembre / 18 h
CONCERT I ACTE DE RECONEIXEMENT AL VOLUNTARIAT

Dimarts 14 de desembre / 11 h
XERRADA DE DESCOMPRESSIÓ EMOCIONAL. EINES PER MANTENIR EQUILIBRATS ELS NOSTRES SISTEMES FÍSICS I SUBTILS

Dimarts 14 de desembre / 20 h
CONFERÈNCIA. MULTIPLICANT IMPACTES SOCIALS, REDUINT IMPACTES AMBIENTALS

Campanyes d'Acció Voluntària

Divendres 17 de desembre / 17 h
CAP INFANT SENSE JOGUINA!

Dissabte 18 de desembre / 20 h
Aikido Mataró
Aikido Mataró per la Mataró de TV3

Formació

Mostres i experiències

Dimecres 15 de desembre / 17 h
Del 15 de novembre al 15 de desembre
MOSTRA D’ÀLBUMS IL·LUSTRATS AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT

Voluntariat en antena

Divendres 17 de desembre / 14.40 h
VOLUNTARIAT EN ANTENA


Organitza


Col·labora
Grup d’Entitats de Voluntariat

 • Associació contra el Càncer
 • Banc dels Aliments
 • Càritas Interparroquial de Mataró
 • Centre de Formació i Prevenció
 • Consorci per a la Normalització Lingüística
 • Consorci Sanitari del Maresme
 • Creu Roja Mataró - Maresme
 • Fundació El Maresme
 • Fundació Hospital
 • Fundació Iluro
 • Tecnocampus


Col·labora