Mostra d’Entitats de Ciutat 2021

L’any 2020, arran de l’epidèmia de la Covid-19, vam decidir ajornar la VIII Mostra d’Entitats fins al mes de juny d’enguany, esperant que les condicions sanitàries haguessin millorat. Aquest any però, l'escenari en què ens trobem és millor, i això obre la porta a dissenyar un model de Mostra diferent a com sempre l'hem viscut. És per això que s'ha iniciat un procés de cocreació entre les entitats i l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats per tal de pensar com volem que sigui la Mostra dins de les possibilitats actuals.  

Atès que vosaltres sou les protagonistes de la festa, us hem preguntat què en penseu de la realització de la mostra aquest any, a través d'una enquesta durant el mes de març. A continuació us adjuntem els resultats d'aquesta en un informe, on es denota que la majoria d'enquestats sí que estarien interessats en participar-hi si la Mostra se celebra.

RESULTATS DE L'ENQUESTA

El dia 24 de març es va celebrar una reunió virtual per parlar amb les entitats de les diferents opcions que existeixen per celebrar la Mostra. Podeu descarregar-vos la presentació de la sessió informativa clicant en aquest enllaç.  

PRESENTACIÓ SESSIÓ INFORMATIVA

Durant la sessió es va explicar la normativa que opera en aquests moments a Catalunya, especificant quin tipus d'activitats es poden organitzar i quines no. En l'escenari actual no està permesa la celebració d'una mostra amb paradetes a la Plaça de Santa Anna o en un altre indret, com sempre s'havia fet. 

Seguidament, es van presentar dues propostes obertes per tal de començar a dissenyar i concretar quines accions es desenvoluparan. Es resumeixen en dos grans eixos: 

  • Realització d'una campanya de comunicació potent per tal de difondre la tasca del teixit associatiu de la ciutat de Mataró i posar en valor les entitats. Aquesta campanya podrà comptar amb diferents canals i suports (elements físics al carrer, mitjans de comunicació, entorn web, xarxes socials...)
  • Celebració d'un acte el dissabte 12 de juny a la carpa del Parc Central vell complint totes les mesures de seguretat, on les entitats es puguin retrobar després de tot aquest temps de pandèmia en què la seva activitat s'ha vist minvada.


Finalment, es va proposar la creació d'un grup promotor de la Mostra, on hi participin un conjunt reduït d'entitats que s'encarregaran d'anar treballant les diferents idees. La primera trobada d'aquest grup promotor serà el dia 7 d'abril a les 19 h via telemàtica.