Sessions informatives obertes del Banc del Temps de Rocafonda

Projecte guanyador dels Premis Fem Mataró

noticia
Data de la publicació : 25.10.2021

El Banc del Temps de Rocafonda és un projecte comunitari impulsat per la Fundació Hospital obert a tothom que vulgui intercanviar el seu temps i talent. L’objectiu és fomentar les relacions socials, trencant l’aïllament i la solitud de la vida urbana i al mateix temps oferir oportunitats per resoldre necessitats de la vida quotidiana en actuacions més igualitàries. 

S'han programat dues sessions informatives obertes a la ciutadania per donar a conèixer el Banc del Temps de Rocafonda:

  • 28 d'octubre a les 11 h a l'Oficina de Barris (C. de Blai Parera 6)
  • 2 de novembre a les 18.30 h al Centre Cívic Rocafonda (C. de Santiago Rusiñol 23)

El projecte va ser un dels guanyadors de l’edició 2019 dels Premis FEM Mataró 2022. Per poder crear una bona xarxa i conèixer amb profunditat el barri, s’està treballant de la mà de l’Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix.

En els darrers mesos, la Fundació Hospital ha dut a terme un procés d'escolta comunitària al barri de Rocafonda. Aquest treball s'ha realitzat a través d'entrevistes a persones del barri, representants d'entitats, treballadors públics, ciutadania a títol individual, que han expressat els reptes i oportunitats que hi ha a Rocafonda, segons la seva visió. Gràcies a aquest procés s'han establert les línies que el Banc del Temps de Rocafonda pot explorar per tal de donar resposta a la diferents necessitats detectades, com poden ser, a tall d’exemple:

  • Promoció del projecte a través de sessions informatives en espais d'entitats del barri obertes a veïns/es del barri.
  •  Afegir a la definició del projecte el ser una eina de foment de suport/ajuda mútua.
  • Activar difusió des del Banc del Temps de Rocafonda amb missatges que trenquin estigmes.
  • Activar intercanvis que facilitin diferents aprenentatges, o posin en valor, donant visibilitat a les habilitats que tenen moltes persones que viuen al barri.

Per qualsevol dubte sobre el Banc del Temps es pot trucar al telèfon 93 741 91 60.