Projecte LECXIT. Foment de l’èxit educatiu dels infants

voluntariat
Data de la publicació : 07.06.2022

Fes-te voluntari/ària i vine a llegir amb nosaltres! Vols contagiar el gust per la lectura? LECXIT és la teva activitat!

Descripció de l’activitat: LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. Aquesta campanya va adreçada a totes les persones que vulguin encomanar el gust per a la lectura a un infant. Iniciem la campanya de recerca de persones voluntàries per a la sisena edició del projecte LECXIT, que es desenvolupa a les Biblioteques de Mataró. Un cop a la setmana, un persona de manera voluntària comparteix amb un alumne una hora de lectura. Les persones voluntàries només han de saber llegir en català i tenir ganes d’acompanyar l’alumnat en els seus progressos educatius. És un projecte que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

La clau de LEXCIT està en treballar de forma lúdica i amena al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. Visualitza aquest vídeo per tenir més informació.

Perfil de la persona voluntària i requisits: Persones que vulguin encomanar el gust per a la lectura a un infant.
– Major de 16 anys.
– Compromís anual. Una hora setmanal.
– Tenir coneixements per llegir en català, que t’agradi la lectura i els infants.
– Tenir el certificat de no antecedents penals per delictes sexuals.

Llocs i horaris de l’activitat: 
– Biblioteca Pompeu Fabra, els dijous de 17.00 – 18.00 h
– Biblioteca Antoni Comas, els dimarts de 17.00 – 18.00 h
– Biblioteca Popular, els dimarts de 17.00 – 18.00 h

Nom de l’entitat que fa la crida: AFA Escola Peramàs, AMPA Escola Josep Montserrat, AMPA Escola Germanes Bertomeu, AMPA Escola Cor de Maria, AFA Montserrat Solà i AFA Joan Coromines.

Telèfon i horari de contacte: 673 431 610 (De Dilluns a Dijous, de 9.00 h a 14.00 h)

Correu electrònic: participacio@ajmataro.cat o ebrosa@ajmataro.cat