Dinamització Territorial

Les entitats mataronines poden participar en diversos projectes que es desenvolupen en el seu territori

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats disposa de personal tècnic territorial que informa, assessora i vehicula qualsevol necessitat de les entitats. Alhora, exerceixen les funcions de secretàries dels consells de participació territorial i dinamitzen els Plans d’Actuació Integral existents. La figura de la persona tècnica de territori pot assessorar en la realització de projectes iniciats per les entitats, ja que és la persona de referència de les entitats a l’hora de relacionar-se amb l’administració en tots els àmbits.

La ciutat està repartida en àmbits territorials, cadascun dels quals disposa d'una persona tècnica referent. Podeu contactar-hi a través del correu participacio@ajmataro.cat:

  1. Centre - Eixample - Havana 
  2. Pla d'en Boet - Peramàs 
  3. Rocafonda - El Palau - Escorxador
  4. Camí de la Serra - Cirera - Molins - Vista Alegre
  5. Cerdanyola. Espai Gatassa
  6. Via Europa - La Llàntia

Des de l'Agència es fomenta que les entitats puguin cooperar i incidir en el territori participant a les diferents accions que s’organitzen. A Mataró existeixen dues taules d’entitats diferenciades territorialment, són espais de treball col·laboratius on les diferents associacions poden participar per organitzar esdeveniments com mostres o actes conjunts:

  • Taula d’Entitats de Cerdanyola: Des de l’any 2009, les entitats del barri es reuneixen periòdicament per organitzar la Mostra d’Entitats que es realitza cada any el mes d’octubre. També per impulsar iniciatives com el Festival Cultural de Cerdanyola o la Mostra Intercultural.

  • Taula d’Entitats de Rocafonda – El Palau – Escorxador: Les entitats del barri han recuperat aquest espai participatiu amb l’objectiu de teixir xarxa i sumar esforços amb la finalitat d’organitzar conjuntament una activitat sociocultural.

Si esteu interessats en participar en una Taula d’Entitats podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu participacio@ajmataro.cat